Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Bedran’ın yakışıklılığı sette sinirimi bozdu!

‘Küçük Esnaf’ filminin başrol oyuncusu İbrahim Büyükak ile yönetmeni Bedran Güzel, GÜNAYDIN’a konuştu. Büyükak, genç yönetmene takıldı: Yakışıklılığı sinirimi bozdu. Sette saçını yapmasına, jilet gibi giyinmesine, çok dikkat çekmesine acayip gıcık oldum!

Bu hafta vizyona giren 'Küçük Esnaf, günümüzde özlem duyulan mahalle hayatını, dostluğu ve aşkı sıcak bir dille anlatan bir film. Filmin eğlenceli karakteri 'Berhudar'ı canlandıran İbrahim Büyükak ve yönetmen Bedran Güzel ile konuştuk...

İzleyiciyi nasıl bir film bekliyor?

İBRAHİM BÜYÜKAK:
Valla eğlenceli ve komik bir film bekliyor. Yani biz temiz bir film yaptığımıza inanıyoruz. Çok güzel bir ekip toplandı. Seyircinin çok eğleneceğini düşünüyorum.

BEDRAN GÜZEL:
Çok dürüst bir film olduğunu söyleyebilirim. Yazım aşamasından itibaren çok çalışkan ve ne yaptığının farkında olan bir ekiple çalıştık. Ciddi bir ön hazırlık yaptık.

Hepiniz çok yakın arkadaşsınız. 'Hadi gelin bir film çekelim' mi dediniz?
İ.B.: Biz iki yıldır Zeynep'le (Koçak) sinemaya girmek istiyorduk ama ayrı ayrı işlerimiz vardı. İlk yıl zamansızlıktan filmi yetiştiremedik. Sonra yedi bölüm süren 'Bana Baba Dedi' diye bir dizi yaptık. O dizide Bedran'la tanıştık. Sonra BKM işin içine girdi. Gupse'ye (Özay) senaryoyu yolladık, beş dakika sonra "Ben varım" dedi. Olgun Ünal, Cezmi Baskın, Cengiz Bozkurt ve Erdal Tosun gibi önemli oyuncular var filmde. Enerjik bir ekip olduk.

Arkadaşla iş yapmanın kötü yanları var mı?
İ.B.: Aslında yok. Film yapmak meşakkatli bir . Ne kadar arkadaş da olsak, hepimiz farklıyız. Bazı yerde fikir ayrılıklarına düştüğümüz oluyor. Önemli olan; birbirimizin fikirlerine gerçekten saygı duymamız. İnsanlar bazen sırf menfaat gereği bir araya gelebilir ama bizde öyle bir şey yok.

Sizde ego da yok...
İ.B.: Ego yok; olmaması için her şeyi yapıyoruz. Olduğu zaman birbirimizle dalga geçiyoruz. Hepimiz birbirimizin fikrine saygı duyduğumuz için ortak noktada buluşmak kolay oluyor.

İkiniz iyi anlaşıyor musunuz?
İ.B.: Martin Scorsese için Leonardo DiCaprio neyse, ben de Bedran için öyle olmak isterim. Ama öyle Martin'e, böyle Leonardo da diyebiliriz! (Gülüyor)

Filmdeki 'Berhudar'ı, İbrahim'den daha çok seviyormuşsunuz...
B.G.: 'Berhudar'; kendi halinde, çok naif ve sakin bir karakter. İbo da onu çok iyi oynadı. Dolayısıyla İbo'dan bir tık öne çıktı 'Berhudar.' İbrahim sete geldiğinde ona sarılmıyordum. Ne zaman kostümünü giyip 'Berhudar' oluyordu, ondan sonra sarılıp öpüşüyorduk.

İbrahim Bey, filmde yüksekten atlama sahneniz var. Yükseklik korkunuz var mı?
İ.B.: Biraz var... Öyle bir sahne ki; o atladığım yer, tenha olsa sorun değil. Taksim'deyim, karşımda bin kişi var. Hava rüzgarlı, benim üzerimde gecelik... Çok sırrımız var o bin kişiyle çok...

Sete çok ziyaretçi gelmiş. Elleri dolu mu geldiler?
İ.B.: Umut diye bir arkadaşımız var; o ve Eser, yedi tepsi baklavayla geldiler. O kadar çoktu ki, hâlâ setlerde yeniyormuş. En son 'Deliormanlı'da görülmüş o baklava! Eser, hayatımda çok önemli bir adam.

Filmde niye yok peki?
İ.B.: Eser çok yer kaplıyor, yani yüzölçümü açısından! Biz '3 Adam'da her gün beraberiz. Program bitiyor, sabaha kadar muhabbet ediyoruz. Ayrı ayrı da bir şeyler yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Oğuzhan müzik yapıyor, Eser, 'Yetenek Sizsiniz' jürisinde. Ben de tek başıma bir şey yapayım dedim.

'3 Adam dağılıyor' söylentileri dolaşıyor...
İ.B.: 3 Adam, bir TV programı değil; bir hayat projesi. Biz hayatımıza 3 Adam olarak devam etmek istiyoruz. Birbirimizi çok seviyoruz ve mutluyuz. Bu filmde en büyük desteği yine onlardan gördüm. Birbirimizin fikrini almadan hiçbir işe başlamayız. Eser ya da Oğuzhan, senaryoyu beğenmeseydi bu filmi yapmazdım. İkisine de o kadar inanıyorum ve güveniyorum.

Bedran Bey, 3 Adam'ın en komiği hangisi sizce?
B.G.: Eser, İbo, Oğuz! (Gülüyor) Üçünün mizah tarzı farklı. Benim için üçü de eşit.
İ.B.: Zaten birbirimizle yarışmıyoruz. Gerçekte nasılsak, ekranda da öyleyiz. Eğer ayrı yaşasaydık, üçümüzü de çok farklı görebilirdin. Zaten yalnız olduğumuz zaman onu hissedersin.

Filmin bitmiş halini izlediğinizde ne hissettiniz?

B.G.: Senaryo aşamasından beri çok güldüğüm bir projeydi zaten. İbrahim'le çok eğleniyoruz. Gerçekten çok keyif alarak çalıştık en başından beri.

İ.B.: Sette gıcık olduğum bir şey vardı. '3 Adam'da Oğuzhan yakışıklı tamam ama bize göre yani bizim yanımızda yakışıklı. Bedran'ın yakışıklılığı sette çok sinirimi bozdu. Sette saçını başını yapması, jilet gibi giyinmesi, herkesten çok dikkat çekmesi... O kadar iyi görünüyor ki, bir kamera da yönetmeni çekiyor, düşünün yani! (Gülüyor) Bir de benimle rekabet ediyor; zaten saçına limon sürsen, beni her türlü geçersin!

İKİNCİ FİLMİ KENDİSİ ÇEKECEKMİŞ!
İbrahim Büyükak, filmin yönetmeni Bedran Güzel'le kısa sürede çok yakın arkadaş olduklarını söylüyor: "Her gün görüşüyoruz, mesajlaşıyoruz. Birbirimize gülen surat, utanan surat, maymun falan yolluyoruz!" Güzel de Büyükak için "Setin en disiplinli ismi" diyor: "Çekimlerde tüm detaylarla gereğinden fazla ilgilendi. Sonra sebebini öğrendik; ikinci filmi kendisi çekmek istiyormuş!"

BENİ GÖRDÜ, 'EVLENİLECEK ADAM' DEDİ

Sürekli, Eser ve Oğuzhan ile berabersiniz. Hiç sıkılmıyor musunuz birbirinizden?
İ.B.: Biz genelde başka insanlardan çok sıkılıyoruz! Biz de diyoruz, 'Ya niye sıkılmıyoruz birbirimizden?' diye. 10 yaşından beri arkadaşız. Ekibimize de çok zor adam alıyoruz. Bedran da önce Eser'le tanışmıştı. İş bakımından söylüyorum; Eser eğlenilecek adam, ben evlenilecek adamım. Benimle uzun vadeli filmler falan yapabilirsin. Eser'in üstüne en fazla kısa bir reklam filmi ya da bir klip! Ben Bedran'la çok sonra samimi oldum ama beni gördü 'Hah, evlenilecek adam' dedi. Hemen üstüme film yaptı.

İBRAHİM BÜYÜKAK

'Küçük Esnaf' 1.5 milyon gişe yaparsa ne hissedersiniz?
Çok mutlu olurum.

Çok para sizi bozar mı?
Yoo bozmaz, bozmadı. (Gülüyor)

En çok şikayet edilen özelliğiniz ne?
Çok konuşuyorum, çok gürültülü bir adamım.

En çok neye sinirlenirsiniz?
Beni en çok iki yüzlülük sinirlendiriyor.

BEDRAN GÜZEL

Film çekmek mi, klip çekmek mi?
Film çekmek.

Murat Boz'un yeni klibini de siz çektiniz; nasıl oldu?
Çok güzel... Klip de filmle aynı gün yayınlanacak.

Murat Boz mu, İbrahim Büyükak mı?
Oğuzhan!

Oğuzhan şıklar arasında yok ama...
İkisini de çok seviyorum. İbrahim'le film çekiyoruz, Murat'la klip...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA